Olimpiada Zonala de Interpretare Instrumentala pentru clasele III-VIII |
|
Share
27 February 2010
Asociaţia de Chitară TRANSILVANIA îşi propune să urmărească şi să promoveze evoluţia chitariştilor concurenţi în toate etapele competiţiei naţionale. Pornim din Cluj, pentru că ne-a fost mai uşor să obţinem informaţii de aici, dar vom încerca să acoperim cât mai mult din teritoriu.
|
În Cluj Napoca au promovat în prima etapă pe şcoală Vlad Soare (cl. IV) şi Sergiu Hudrea (cl. VI) de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” şi Prozsa Reka-Renata (cl. VII) şi Diana Moldovan (cl. VII) de la Şcoala de Muzică „Augustin Bena”. (Îl felicităm pe această cale şi pe Mihai Tanţa care nu a promovat doar datorită numărului limitat de 2 locuri alocate chitariştilor liceului de muzică clujean.)
După cum stiţi, concursul se desfăsoară pe zone geografice. Împărţirea pe zone geografice a fost stabilită la nivelul Ministerului Educatiei şi Cercetării astfel: Zona 1: Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Tulcea; Zona 2: Iaşi, Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea; Zona 3: Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Mureş, Sibiu; Zona 4: Cluj, Bihor, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj; Zona 5: Timiş, Alba, Arad, Caraş Severin, Hunedoara; Zona 6: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea; Zona 7: Bucureşti, Ilfov.
În intervalul 5-7 martie 2010 Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău va găzdui etapa a doua (zonală) a Olimpiadei de Muzică şi Coregrafie pentru clasele III - VIII. Concurenţii Zonei 4, care se vor reuni la Zalău, provin din judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Concursul se va desfăşura sâmbătă, 6 martie, începând cu ora 9 am. Prezentăm în continuare concurenţii claselor de chitară care vor participa la competiţia zonală.
ZONA 4
Clasa III VANDICI David Călin Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa, prof. Valentin Pop
Clasa IV SOARE Vlad Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj Napoca, prof. Ştefan Trifan
Clasa V NAGY Obed Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, prof. Gaspar Anna Clasa VI HUDREA Sergiu Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj Napoca, prof. Ştefan Trifan MOLDOVAN Ana Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, prof. Cristian Niculaş SZABO Anna - RETRAS Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, prof. Gaspar Attila
Clasa VII DIŢU Emil Alexandru Liceul de Artă Baia Mare, prof. Marinel Petreuş MOLDOVAN Diana Şcoala de Muzică „Augustin Bena” din Cluj Napoca, prof. George Muntean PROZSA Reka-Renata Şcoala de Muzică „Augustin Bena” din Cluj Napoca, prof. Ludovic Biro STRUGARIU Paul Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa, prof. Valentin Pop TÂRGOVEŢ Laura Daniela Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa, prof. Valentin Pop
Clasa VIII BANHIDI Zoltan Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, prof. Vasile Soran HUSTI Giorgian Liceul de Artă Baia Mare Baia Mare, prof. Sorin Taloş OLAH Cristof Liceul de Artă „Aurel Popp” din Satu Mare, prof. Cristina Junjan ŞTIRB Emanuel Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, prof. Cristian Niculaş
Le uram mult succes tuturor!!!
Vom reveni cu ştiri despre programarea în concurs şi, apoi, despre rezultatele obţinute. Aşteptăm comentarile voastre şi vă invităm să ne trimiteti pronosticurile voastre despre cine va reuşi să promoveze în următoarea etapă (naţională) a competiţiei. De asemenea, vă rugăm să ne trimiteţi informaţii şi despre alte etape zonale ale competiţiei.
NAGY Obed
Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, prof. Gaspar Anna
|
Category: National News |
|
 |
In cautarea regulamentului perfect - pentru TIGF 2010 |
|
Share
10 February 2010
In urma chestionarului realizat dupa editia a 7-a a TIGF, am decis sa aducem modificari regulamentelor concursurilor de chitara. Inainte de a opera definitiv modificarile propuse, vrem sa ne asiguram ca acestea sunt agreate de cat mai multi dintre participantii potentiali ai TIGF. De aceea, pana la data de 1 martie 2010, supunem dezbaterii publice aceste propuneri de modificari, astepand comentariile, amendamentamentele si observatiile voastre.
|
1. O prima modificare propusa se refera la adaugarea unei a cincea categorii de varsta: Regulament actual: Categoria A: pana la 9 ani inclusiv, impliniti la data concursului Categoria B: pana la 12 ani inclusiv, impliniti la data concursului Categoria C: pana la 16 ani inclusiv, impliniti la data concursului Categoria D: fara limita de varsta
Regulament nou: Categoria I: pana la 9 ani inclusiv, impliniti la data concursului Categoria II: intre 10 - 12 ani inclusiv, impliniti la data concursului Categoria III: intre 13 - 15 ani inclusiv, impliniti la data concursului Categoria IV: intre 16 - 18 ani inclusiv, impliniti la data concursului Categoria V: fara limita de varsta
1.1. Categoria C care includea varste intre 13 - 16 ani a fost la editia precedenta cea mai “aglomerata”, motiv pentru care propunem reducerea acesteia la varste cuprinse intre 13-15 ani. 1.2. De asemenea, participarea internationala si nivelul foarte ridicat al competitiei categoriei D a descurajat participarea unor chitaristi mediu avansati care nu sunt inca destul de competitivi pentru acest nivel. Propunerea Categoriei IV raspunde astfel acestei necesitati si se adreseaza liceenilor cu varste intre 16 - 18 ani.
2. Concursul categoriei IV, pentru varste intre 16 - 18 ani, va avea 2 etape dupa cum urmeaza: - prima etapă are caracter eliminatoriu; programul va avea o durată de pana la 8 minute si va cuprinde o lucrare compusa de un autor nascut inainte de anul 1700 si, optional, lucrari la alegere in limita timpului ramas; - în a doua etapă programul va avea o durată de până la 17 minute şi va cuprinde o lucrare compusa de un autor nascut intre anii 1700 - 1850 si, optional, lucrari la alegere in limita timpului ramas, excluzându-se cele prezentate în prima etapă.
3. Concursul categoriei V, fara limita de varsta, va avea trei etape, dupa cum urmeaza: - prima etapa are caracter eliminatoriu; programul va avea o durata de pana la 8 minute si va cuprinde o lucrare compusa de J.S. Bach si, optional, lucrari la alegere in limita timpului ramas; - a doua etapa are, de asemenea, caracter eliminatoriu; programul va avea o durata de pana la 17 minute si va cuprinde o lucrare compusa de H. Villa Lobos sau A. Barrios Mangore, excluzandu-se cele prezentate in prima etapa; - cea de-a treia etapa, finala, presupune prezentarea unui program liber de pana la 22 minute.
3.1. Intrucat juriul celei de-a treia etape a categoriei V nu va coincide in totalitate cu cel din primele doua, propunem ca etapa finala a acestei etape sa nu mai presupuna obligatia de a prezenta lucrari in totalitate distincte fata de primele doua etape eliminatorii. Propunere: Repertoriul celei de-a treia etape va contine maximum doua lucrari prezentate in etapele anterioare si minimum o lucrare distincta fata de etapele precedente.
Mentionam inca o data ca propunerile prezentate nu reprezinta inca decizii definitive si ca asteptam comentariile voastre si chiar noi propuneri pana la 1 martie 2010. |
Category: National News |
|
Comments:
 |
Cimpeanu Cezar on Feb 17, 2010 06:53 PM |
Consider ca adaugarea unei etape in plus la concursul categoriei V este o idee foarte buna, deoarece dupa regulamentul vechi, era o transare prea dura a concurentilor, ramanand foarte putini in finala, dintr-un numar destul de mare de participanti. Nu stiu daca nu este prea putin doar 8 minute pentru pria etapa, desi avand in vedere ca aici vor canta toti participantii categoriei, nu se poate intinde prea mult programul. |
 |
 |
Odorhei - pamant secuiesc |
|
Share
09 February 2010
Istvan revine cu detalii despre festivalul pe care il organizeaza anual la Odorheiu Secuiesc: un nou site, o noua conceptie si o noua titulatura a evenimentului din secuime.
|
Cea de-a treia editie a festivalului se va numi „Terra Siculorum”, adica Pamant Secuiesc, si va reuni activitati desfasurate in cele mai importante trei localitati din tinutul secuilor: Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe.
Se pare ca de aceasta data proiectul incearca sa-si sporeasca popularitatea in randul publicului larg, concentrandu-se mai mult asupra recitalurilor desfasurate in mai multe localitati si mai putin asupra competitiei si ofertei pentru master class.
Principala atractie a festivalului va fi, de buna seama, recitalul lui Judicael Perroy care concerteaza pentru prima data in Romania.
Alaturi de acesta, vor mai fi invitati Duo-ul Katrin Klingeberg si Sebastian Montes (Germania), Harold Gretton (Australia), Pusztai Antal (Austria), Dimitris Dekavallas (Grecia). Din pacate, din lista initiala vor lipsi Florian Larousse - indisponibil din cauza unui accident - si Andras Csaki.
Informatiile oferite sunt inca lacunare, dar vor fi completate si corectate in cel mai scurt timp:
- nu am gasit regulamentul competitiei pentru muzica de camera, ceea ce inseamna ca de data asta nu va fi sa fie;
- cursurile de master class vor costa 50 de EURO, dar asteptam inca informatii despre numarul de lectii oferite participantilor si durata acestora.
- asteptam detalii despre costurile de cazare si masa, care se anunta a fi similare cu cele de la editia anterioara, adica foarte OK.
Pentru detalii nu uitati sa intrati si pe situl Harmonia Cordis.
Asteptam si comentariile voastre.
3rd „Terra Siculorum” International Classical Guitar Festival
|
Category: National News |
|
 |
|
|
|