Home Guitar Festival Program ACT Camp Guitar Agenda News Archives About Us Contact Us Links
Alecu si Sergiu in Almeria, Spania: romanii si mexicanii au castigat patru din cele cinci premii
Alecu si Sergiu in Almeria, Spania: romanii si mexicanii au castigat patru din cele cinci premii

Share

23 June 2010

Editia a XI-a a Concursului International de Chitara Clasica Julian Arcas si-a desemnat primii laureati: clujenii Alecu Ciapi si Sergiu Hudrea au castigat alaturi de inca trei chitaristi.
Patruzeci de instrumentisti din saisprezece tari si trei continente s-au intalnit in aceste zile in cele trei competitii ale unuia dintre cele mai importante concursuri, Classical Guitar Competition XI Julian Arcas. Evenimentul este organizat de Fundatia Cajamar si se desfasoara in Spania in localitatile Roquetas de Mar si Almeria.

Concursurile primelor doua categorii de varsta, “Antonio de Torres” si “José Tomás” s-au desfasurat la Scoala de Musica, Teatru si Dans din Roquetas de Mar, cu participarea a 21 de tineri artisti, in timp ce concursul categoriei fara limita de varsta "Julian Arcas", se desfasoara incepand de miercuri cu 19 participanti la sala Auditorio Maestro Padilla din Almeria.

In concursul "Antonio de Torres", pentru participanti cu varste de pana la 13 ani, patru din cele cinci premii egale puse in joc au fost acordate chitaristilor din Romania si Mexic. Egaliatea premiilor acestei categorii urmareste incurajarea participarii in concurs evitand totodata competitivitatea la varste mici in incercarea de a-i inspira pe tinerii chitaristi sa-si continue studiile muzicale.

Cei cinci castigatori au fost Alecu Ciapi si Sergiu Hudrea din Romania, Sergio Bucheli si José Daniel Salceda din Méxic si Adam Ruedas din Spania.

In acest an competitia primei categorii de varsta a inregistrat un numar de 12 participanti. Au fost noua baieti si trei fete. In privinta nationalitatilor prezente, inafara celor mentionate deja, a mai fost si un participant din Portugalia.

Juriul, format din personalitati muzicale ale chitarei precum Miguel Ángel Aguiló, José Alejandro Córdova and Gloria Medina, a fost foarte impresionat de nivelul ridicat al participantilor, ceea ce intareste cuvintele lui Miguel Ángel Aguiló care spune ca «viitorul chitarei este pe deplin garantat».

Source:http://www.julianarcas.com/img/noticias/190610a.pdf

Category: National News
 
Guitar News
2018
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Latest News
Competition Prizes - III & IV Categories

21-25 August 2018, Cluj-Napoca Romania

Solo Guitar Competition - V Category Finalists

21-25 August 2018, Cluj-Napoca Romania

Chamber Music Competition Prizes

21-25 August 2018, Cluj-Napoca Romania

 
Copyright (c) 2008 Transilvania Guitar Association. All rights reserved.