Cătălin Ștefanescu-Pătrașcu

Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu s-a născut în București la 12 Octombrie 1971.

Și-a perfecționat studiile muzicale la Academia de Muzică ”George Enescu” din Iași, Romania cu specializarea Chitară Clasică între anii 1991 și 1996 și la Universitatea Națională de Muzică din București, cu specialiazarea Compoziție, între anii 2002 și 2006. În 2008 a primit titlul de Doctor în Muzică, cercetarea sa concentrându-se asupra interpretării muzicii baroce și renascentiste la chitară clasică.

În 1990 a câștigat MArele Premiu al Festivalului Internațional de Chitară Sinaia și, începând din 1996, este membru onorific al Fundației Române de Chtară.

Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu este în prezent conferențiar universitar de chitară clasică la Universitatea de Muzică din București. Este, de asemenea, membru al Ansamblului Imago Mundi, un ansamblu care propune o viziune originală asupra muzicii tradiționale românești.

În activitatea de compozitor, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu a compus multe lucrări pentru chitară solo (cinci suite, Tarantella, Ostinato, The Mosquito etc.), muzică de cameră pentru chitară (Sonata for guitar duo, Tertine si catrene pentru chitară trio de chitare, Sonatina pentru flaut și chitară, muzică pentru ansamblul Imago Mundi), două concerte pentru chitară și muzică simfonică (Lamento pentru orchestră și Serenata pentru orchestră de cameră). Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR).